Doctor Kumy

Soluţii şi idei

Cum alegem un sistem de panouri solare potrivit ?

panouri solare 440x180

Care sunt criteriile după care să mă orientez în alegerea celei mai bune soluții? Nu am pregătire în domeniu dar doresc acum să fac o investiție într-un sistem de energie alternativa bazat pe energia solară. Cine mă poate consilia profesionist? Pot eu ca amator în domeniu să fac o alegere astăzi pe care să n-o regret mai târziu?

 

 

Recomandări concrete:

Din start trebuie să știm ce dorim:

1. panouri solare pentru apă caldă menajeră sau/și

2. panouri solare pentru aport la încălzire și apă caldă menajeră?

Dacă dorim un sistem de panouri solare numai pentru apă caldă menajeră trebuie să ne gândim dacă avem nevoie de el doar pe perioada primavara - toamna sau pe întreaga perioadă a anului? Acest aspect lămurit vom căuta un sistem în funcție de performanțe sau în funcție de preț.

Un panou solar ieftin va avea avantajul costului de început relativ scăzut iar în timp (ani) un randament din ce în ce mai redus.

Un sistem solar perfomant este mai scump inițial (nu cu foarte mult) dar confortabil ca performanțe/service odată cu trecerea anilor.

Alegerea în acest caz este relativ ușoară pentru ca producătorii de panouri solare au deja predefinite modele în funcție de capacitățile de stocare ale apei tocmai pentru a facilita alegerea de către consumatori a sistemului potrivit în funcție de necesarul zilnic de apă caldă.

2. Dacă dorim un sistem de panouri solare care să ne ajute la încălzire și să producă și apă caldă menajeră trebuie știut că va fi din start numai pe toata perioada anului. Aici deja lucrurile se complică și apar variabile cum ar fi: ce suprafață are casa? cu ce și cum o încălzim în prezent? cum putem ști concret ce aport solar avem pe timp de iarna? Aceste elemente vor fi evaluate profesionist.

Mai apar și alte elemente pe parcurs: tuburi vidate sau panouri solare plane/plate? Pe timp de vară ce fac cu apa caldă în exces? Pot încălzi piscina cu panourile solare termice? Pot completa sistemul în timp?

Este necesară consultanța de specialitate în alegerea unui sistem solar optim pentru fiecare cerință în parte.

 

 

Instalator

Ai o avarie? Pe cine suni?

Instalator Oradea - Instalaţii sanitare: montaj robinet, montaj cada, montaj cabina dus, montaj chiuveta, montaj vas WC, inlocuire vane si robineti, etc.

Electrician

Ne adresăm tuturor celor care caută un electrician şi doresc să beneficieze de lucrări efectuate de un profesionist cu minim 10 ani experienţă în domeniul reparaţiilor şi instalaţiilor electrice.

Servicii pentru

  • Persoane Fizice
  • Societăţi comerciale
  • Asociaţii locatari
  • Banci
  • Companii de asigurări
  • Magazine
Sunteți aici:Home Soluţii şi idei Cum alegem un sistem de panouri solare potrivit ?